Gå til hovedindhold

Årets prismodtager 2013 - Mike Andersen

Med flere hundrede koncerter i udlandet og over 800 koncerter i Danmark har Mike Andersen siden debuten i 2002, været en af de mest aktive danske solister på live-scenen overhovedet.

Musikpris 2013

Indhold

  Fra drøm til virkelighed Med flere hundrede koncerter i udlandet og over 800 koncerter i Danmark har Mike Andersen siden debuten i 2002, været en af de mest aktive danske solister på live-scenen overhovedet. Anmeldere i ind og udland har af flere omgange beskrevet Mike, som en guitarist i international topklasse og som en af vor tids mest originale fortolkere af den gamle soul og blues musik. Hans kærlighed til soul og blues opstod allerede i drengeårene, hvor Mike, med det borgerlige navn Mikkel Dybdal Andersen, voksede op i Rødekro. 

  Mens de jævnaldrende kammerater hørte Duran Duran og Madonna, var det plakater med Marvin Gaye og B.B. King der prydede væggene på drengeværelset og inspirerede ham til at begynde at spille guitar som 10-årig i den lokale musikskole. 

  Mike drømte om at være en ”sort” mand, som sine store forbilleder og selvom Mike stadig bare er en bleghvid dansker, er flere af hans andre drømme gået i opfyldelse; han kan leve af at spille sin musik, såvel som han har delt scene med flere af sine forbilleder, herunder delt scene med B.B. King hele 3 gange i løbet af sin karriere.

  Aarhus og startskuddet Da Mike's mor i hans tidlige teenageår flyttede til Aarhus og tog Mike med sig, fandt han andre jævnaldrende med samme levende interesse for blues og soul i det boblende århusianske musikmiljø. Han mødte som 20-årig legenden Otis Grand, der efter at have hørt Mike spille, inviterede ham med til England, hvor han optrådte som special guest med ”The Otis Grand All Star Revue” på The Great British R & B Festival. Det blev for alvor startskuddet for Mike, som efter sin hjemkomst øjeblikkeligt startede sit eget 6-mand store Mike Andersen Band.

  Mike Andersen Band De udgav i 2002 debutalbummet ”My Love For The Blues”, der modtog flotte anmeldelse, herunder 5 stjerner i musikmagasinet Gaffa. På det tidspunkt var Mike blot 23 år, men hans formidable evner på bluesguitaren og hans soulprægede og indlevelsesfulde stemme, gav ham stor anerkendelse og et navn i både ind og udland, hvor han begyndte at spille et hav af koncerter. På sin første tour rundt i Danmark med Mike Andersen Band, spillede han for 15-20 mennesker, men hver gang han vendte tilbage blev 15 til 30 og 30 til 60 og nu spiller Mike Andersen for fulde huse, i sjællandske provinsbyer som Rødovre og Køge, såvel som på spillesteder i Norge, Holland og Belgien.

  Mike Andersen Mike Andersen har modsat tidens trend med at blive hurtig kendt og ligeså hurtigt glemt, spillet et stort og trofast publikum op med sine musikalske evner og sin vedholdenhed. Tilmed i en grad der betyder, at han med sine beskedne 35 år, allerede i en årrække har kunnet leve af musikken. Med 4 udgivelser bag sig, og nu med sit 4. fuldlængde album på trapperne og et hav af koncerter i kalenderen, fortsætter Mike Andersen sine aktiviteter for fuldt blus. Hans nye plade er indspillet med et helt nyt hold, bestående af musikere som Mike har beundret gennem årene i det århusianske musikmiljø, og selv om Mike elskede det band han tidligere har spillet så meget sammen med, følte han behov for at der skulle ske noget helt nyt denne gang. Således er det primært musikere fra bandet Vincent Van Go Go, herunder Johannes Nørrelykke på guitar og Kristian Kold på bas, der har medvirket på de nye indspilninger og som er med på Mike's mere eller mindre konstante tourné. I artistnavnet er Band blevet skåret væk, således at Mike Andersen nu blot hedder Mike Andersen – såvel som hans nye plade, har fået titlen Mike Andersen.